IVH
IVH

  1. “Schengen” formunun eksiksiz ve imzalı olarak doldurulması ve usule uygun çekilmiş güncel bir fotoğrafın forma yapıştırılması gerekiyor
  2. Bir adet güncel ve usulune uygun fotoğraf (Son altı ay içerisinde çektirilmiş olmalıdır.)
  3. Pasaport (Lütfen aşağıdaki uyarıları dikkatle okuyunuz.)
    • Pasaportunuz son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır.
    • Pasaportunuzun en az iki adet boş vize sayfası bulunması gerekmektedir.
    • Pasaportunuzun geçerlilik süresi talep edilen vize süresinin bitiminden en az 3 ay uzun olmalıdır.
  4. Pasaportunuzun 2,3,4,5,38 ve 60. sayfalarının birer fotokopisi
  5. Daha evvel Shengen vizesi aldıysanız o vizenin bulunduğu sayfanın fotokopisi
  6. Nüfus cüzdanınızın fotokopisi (önlü arkalı)
  7. Talep ettiğiniz vize süresini kapsayan 30.000 Euro luk seyahat sigortası
  8. Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu
  9. Otel rezervasyonu
  10. Seyahatinizi kanıtlayan belgeler: Fransız şirketinin davet mektubu veya fuar katılım belgesi, vb…
  11. Aşağıdakileri belirten bilgileri içeren şirketiniz tarafından yazılmış bir mektup (İngilizce veya Fransızca):

    • Şirket içindeki göreviniz
    • Seyahat sebebiniz
    • Seyahat süreniz

  12. Eğer var ise, davet eden şirketin veya gönderen şirketin masraflarınızı karşılıyacağına dair beyan
  13. Kaynaklarınızı ve/veya ekonomik durumunuz belirten belgeler:

    NOT : Dosya işleminizi kolaylaştırabilecek her türlü belge dosyanıza eklenebilir (vize bulunan eski pasaportunuz, vs…).
    • Esnaf, Serbest Meslek, Şirket Ortağı:
      1. Seyahat gerekçenizi belirten antetli kağıda yazılmış dilekçe (İngilizce veya Fransızca)
      2. imza sirküleri
      3. Vergi Levhası
      4. Resmi Kuruluş Gazetesi (Şirket kuruluşuyla ilgili ticaret sicil gazetesi)
      5. İlgili meslek derneğine/sanayi odasına/ticaret odasına kayıt belgesi
      6. Kişisel ve ticari banka hesap cüzdanı ve son üç aya ait hesap ekstresi

    • Memurlar ve bir iş yerinde çalışanlar:
      1. Seyahatinizi belirten antetli kağıda yazılmış dilekçe (İngilizce veya Fransızca)
      2. Sigorta (SSK) giriş bildirgesi (Bir yılı doldurmayanların eski işe giriş bildirgesi)
      3. Son üç ayın maaş bordroları
      4. Kişisel banka hesap cüzdanı ve son üç aya ait hesap ekstresi
      5. Tapu ve benzeri geçim durumunu gösteren ek belgeler

    • Öğrenci:
      1. Okul Kaydı ve okul kimlik kartı
      2. Ebeveynlerin iş statüsünü belirten belge

    • Emekli:
      1. Emekli Karnesi
      2. Emekli maaşın miktarını belirten belge
      3. Kişisel banka hesap cüzdanı ve son üç aya ait hesap ekstresi
      4. Tapu ve benzeri geçim durumunu gösterir ek belgeler





Schengen formunu PDF olarak indirmek için lütfen tıklayınız.
Başvuru için randevu almak istiyorsanız lütfen tıklayınız.

İstanbul Vize © 2008